Haber

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihi Carfi Konağı’nı Restore Ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesişehrin zengin mimari mirasını yeniden gün yüzüne çıkarıyor. izmirİlçenin tarihi ilçelerinden Tilkilik’teki Carfi Konağı’nı yaklaşık 11 milyon liralık yatırımla yeniden inşa eden Büyükşehir Belediyesi, Agora’da parlayan bir yıldız yarattı.

Konak-Kadifekale arasındaki tarihi aksın yeniden canlandırılması yönünde çalışmalarını sürdüren, izmir Büyükşehir Belediyesi, Smyrna Antik Kenti’nin bir parçası olan Tarihi Carfi Konağı’nın yapımını tamamladı. Konaktan günümüze sadece duvar ve hamam yapısının ayakta kaldığı ve yaklaşık 11 milyon liralık yatırımla kente kazandırılan tarihi Carfi Konağı, aslına sadık kalınarak restore edildi. Bina EÇEV’e devredilecek ve bölgede yaşayan çocuk ve kadınların eğitimi ve sosyalleşmesi amacıyla kullanılacak. Tarihi binanın açılışı önümüzdeki günlerde yöre halkının katılımıyla gerçekleştirilecek.

MEVCUT AĞAÇLAR DA KORUNDU

1997 YILINDA EÇEV’E BAĞIŞLANMIŞTIR

Carfi Ailesi’ne ait geniş bir bahçe içindeki iki katlı konak, Tilkilik Mahallesi 945 Sokak üzerinde yer alıyor. Yapı, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Tarihi Liman Kenti alanının yönetim sınırları içerisinde yer alan en önemli kültürel miras alanlarından biridir. Aile, konağı 1997 yılında EÇEV’e bağışladı. izmirİzmir 1 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescil edilen binanın restorasyon ve yeniden inşası Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen binanın tek katlı müştemilatında stant atölyeleri ve eğitim salonu bulunacak. İki katlı konut yapısında seminer salonları, stand alanı, konferans salonu ve idari ofisler yer alacak. Başta bölge halkı olmak üzere tüm İzmirliler bölgenin yenilenen tarihiyle yeniden buluşacak.

Kaynak: ANKA / Kültür ve Sanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu